Han estat temps difícils, complicats i fins i tot de confinament. Si a principis d’any, ens haguessin dit que passaríem dos mesos tancats a casa i només sortir per poder anar comprar aliments i productes de primera necessitat… ens hauríem pensat que ens estaven explicant una pel·lícula de ciència ficció.  Però no, aquest cop la realitat a superat la ficció i Tarragona a l’igual que la resta de l’estat ha hagut de tancar portes per obrir finestres de solidaritat.

Als Barris de Ponent de Tarragona, s’han trobat moltes mostres de fraternitat veïnal, una d’elles ha estat la producció de mascaretes. Ens explica l’Úrsula de l’AAVV Progressista de Torreforta, que diferents associacions de veïns dels Barris de Ponent i veïns i veïnes del barris, han treballat conjuntament per fer-les.

Tot va començar, quan des de l’Associació de Mujeres Reset de Constantí, van fer una crida per trobar material per a la confecció de mascaretes (tela, goma…) i la recerca de persones voluntàries per cosir-les. Aquesta crida, va arribar al Barris de Ponent i de seguida es van posar fil a l’agulla i van començar a crear mascaretes. Han arribat a ser unes 40 persones cosint les mascaretes a casa seva, amb material proporcionat pels diferents comerços dels Barris de Ponent, per les federacions de veïns i fins i tot per hotels…cosint així unes 300 mascaretes diàries.

Les mascaretes s’han repartit amb persones voluntàries, com el repartidor de pizzes del barris, pels comerços dels barris de Ponent, a les residències d’avis i allà on els hi han sol·licitat…  fins i tot  al Mercat del Camp i en poblacions properes a Tarragona com Reus i Cambrils.

Els Barris de Ponent van començar a confeccionar mascaretes, el 19 de març i a data de 2 d’abril ja havien confeccionat unes 2000 mascaretes.

Equip educatiu de la FCA