La Fundació

La Fundació Casal l’Amic és una organització no lucrativa que té com a objectiu l’acció social i educativa amb infància, adolescència i joventut, destinada a la prevenció de situacions de risc social en aquests grups de població.

Situada a Campclar des de l’any 1983, treballa fonamentalment als barris de la zona perifèrica de Ponent de Tarragona.

L’entitat forma part de l’Associació Sinergia Social. 

Missió

L’objectiu principal de la Fundació Casal l’Amic és l’acció socioeducativa adreçada a la prevenció, promoció, formació i inserció personal i social de la infància, adolescència i joventut en risc social i les seves famílies i adults de la comunitat, oferint recursos socioeducatius.

Visió

Ser una entitat sense afany de lucre que intervé professionalment des d’una perspectiva comunitària i que acompanya en el procés d’aprenentatge i creixement professional. 

Valors

Creiem en la sostenibilitat, l’eficiència, el compromís amb la realitat social, l’autonomia professional i econòmica, la creativitat i la innovació professional i el voluntariat.

L’ideari

Creiem en la intel·ligència emocional, en la resiliència, en l’autonomia i el sentit de l’humor com a eines personals. En la competència social, la gestió alternativa dels conflictes, l’arrelament a la comunitat i la sostenibilitat com a estratègia col·lectiva. El respecte als drets humans, la solidaritat i la justícia social com a ideals per transformar el món.